Julle’s är varumärke för hand-stickat och maskintovat ull-hantverk av Ilona Folmanis.

 

 

 

 

 

 

 

 

VÅR ALPACKAGÅRD ÄR MITT LIV

Att vara med våra alpackor inspirerar mig till skapande med ull. Att varje dag få bli alpacka-d gör att jag vill dela med mej, både i mitt ull-hantverk och med att få komma och besöka dessa underbara djur!

Ilona Folmanis

 

Jag bor naturnära på landet utanför det lilla samhället Dalstorp. Jag har en stor passion för djur, ull och att sticka. Denna kombination fulländade jag i mitt tycke, då jag själv fick ett par hantverkstofflor av min svägerska i julklapp på ett besök i Kanada. ”Den perfekta julklappen” tänkte jag. Efter det blev det måga prover och varianter om hur jag vill det ska se ut. Detta satte inte bara igång händerna utan även mitt huvud. För visst behöver även händer och huvud ull! Jag ville ut och se vad andra tyckte om mitt hantverk, och valde julmarkander för ”den perfekta julklappen”. Det var fantastiskt kul med responsen jag fick, och det gav mersmak att fortsätta på detta vis.

Så nu hinner inte händerna med huvudet. Att göra ny design tar längre tid för händerna än huvudet, men det är ändå det som är det roliga och det är ju det som också är hantverk!

Som ni ser är ”Julle” egentligen en katt. Jag tillägnar denna sida till honom, för han var vår mycket omtyckta och speciella katt som tyvärr inte längre finns – men ändå lever vidare i mitt hantverk.