Att sticka är ju en gammal tradition, och så även för mej. Det var min mamma som lärde och fick mej i unga år att både börja och att fortsätta med att sticka. Under många år var det något jag gjorde som ”semester-avkoppling” och höll på så sätt igång det lilla kunnandet. img_0509
Att sticka är ändå ett otroligt brett hantverk som jag med ödmjukhet känner jag aldrig kommer bli full-lärd i. Just för att det tar tid att skapa något, samt att jag just nu fastnat i att också tova mina eget designade produkter.

img_0500Själva tovningen gör jag genom att tvätta i tvättmaskin, och det är en process i sej att lära. Och trots det, så lever ullen sitt eget liv i tvättmaskinen och det blir inte alltid som jag tänkt men det blir alltid något till någon. Jag brukar alltid fråga folk när jag är ute om de lyckats tvätta ett ullplagg för varmt, för det är just vad jag gör fast med beräkning på hur stort/litet det ska bli.